Zowerkthetlichaam fysiologieboek

Al jaren biedt zowerkthetlichaam gratis toegankelijke goed begrijpelijke informatie over de werking (fysiologie) van het menselijk lichaam. Deze informatie over de werking van het lichaam is in korte goed begrijpelijke webberichten beschreven. Er is ook een fysiologieboek te koop van zowerkthetlichaam. De kenmerkende stijl van zowerkthetlichaam is behouden in het boek, maar door alle deelgebieden van de fysiologie te bundelen in een handig ebook kun je als lezer eenvoudig relevante informatie vinden. Door in de handige digitale inhoudsopgave op de hoofdstukken te klikken, kom je direct in het gewenste hoofdstuk. Introductie in de fysiologie kost nog geen 11 euro en wordt als ebook uitgegeven. Hierdoor kun je het ebook op je laptop, smartphone en tablet downloaden en overal handig mee naar toe nemen. Gesjouw met zware boeken is verleden tijd. Ga naar Knoowy om ‘Introductie in de fysiologie’ te downloaden. De opbrengsten uit de verkopen worden door de aanbieders van zowerkthetlichaam gebruikt om de website www.zowerkthetlichaam.nl gratis te blijven aanbieden en om nieuwe webberichten te schrijven.

Ook boekdelen te koop per deelgebied van de fysiologie
Als het boek ‘Introductie in de fysiologie’ te duur voor je is, zijn de boekdelen per deelgebied van de fysiologie ook los te koop. Klik hier om een overzicht te krijgen, of zie hieronder voor een verdere beschrijving van de verschillende boekdelen.

 • Celbiologie: in de celbiologie wordt de opbouw en werking van cellen bestudeerd en beschreven. Ga naar Knoowy om het boek ‘Bouw en werking van cellen‘ voor nog geen 3 euro te kopen.
 • Weefsels: bij de weefsels wordt de opbouw van de vier weefsels beschreven; epitheel, bindweefsel, spierweefsel en zenuwweefsel. Ga naar Knoowy om het boek ‘Soorten weefsels‘ voor nog geen 3 euro te kopen.
 • Huid: de huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam. De huid bestaat uit verschillende lagen en heeft vele verschillende functies, zoals bijvoorbeeld bescherming bieden tegen het binnendringen van ziekteverwekkers en de aanmaak van vitamine D. Ga naar Knoowy om het boek ‘Bouw en functies van de huid‘ voor nog geen 3 euro te kopen.
 • Skelet: het menselijk skelet bestaat uit 206 beenderen. Het skelet maakt onder andere beweging mogelijk en het skelet vormt een voorraad calcium en maakt bloed aan. Ga naar Knoowy om het boek ‘Bouw en functies van het skelet‘ voor nog geen 3 euro te kopen.
 • Spieren: de mens heeft meer dan 600 spieren. Spieren maken beweging mogelijk en verwarmen het lichaam. Ga naar Knoowy om het boek ‘Bouw en werking van spieren‘ voor nog geen 3 euro te kopen. Naast het boek ‘Bouw en werking van de spieren’ is ook het boek ‘Introductie in het metabolisme‘ handig om aan te schaffen om de werking van spieren beter te begrijpen.
 • Zenuwstelsel: het zenuwstelsel bestaat uit een centraal en perifeer zenuwstelsel. Het zenuwstelsel geleidt, integreert en verwerkt impulsen om snel te kunnen reageren op veranderingen in de omgeving. Ga naar Knoowy om het boek ‘Bouw en werking van het zenuwstelsel‘ voor nog geen 3 euro te kopen.
 • Zintuigen: de zintuigen verschaffen het zenuwstelsel informatie over de interne en externe omgeving. Er zijn zowel de algemene, als de speciale en interne zintuigen. Ga naar Knoowy om het boek ‘Bouw en werking van de speciale zintuigen‘ voor nog geen 3 euro te kopen.
 • Hormoonstelsel: het hormoonstelsel zorgt ervoor dat de homeostase van het lichaam op lange termijn gehandhaafd blijft. Ga naar Knoowy om het boek ‘Hormonen en hormoonstelsel‘ voor nog geen 3 euro te kopen.
 • Hart en bloedvaten: het hart en de bloedvaten vormen samen met de lymfevaten het circulatiestelsel. Het hart pompt bloed via bloedvaten door het lichaam. Ga naar Knoowy om de boeken ‘Het hart en de circulatie‘ en ‘Bestanddelen en functies van het bloed‘ te kopen.
 • Ademhaling: de ademhaling maakt samen het samen met het hart en bloedvaten mogelijk om zuurstof aan het bloed af te geven en koolstofdioxide uit te ademen. Ga naar Knoowy om het boek ‘Bouw en werking van het ademhalingsstelsel‘ voor nog geen 2 euro te kopen.
 • Afweersysteem: het afweersysteem beschermt het lichaam tegen ziekteverwekkers. Ga naar Knoowy om het boek ‘Bouw en werking van het immuunsysteem‘ voor nog geen 3 euro te kopen.
 • Spijsvertering: de spijsvertering breekt voeding af tot opneembare stukken
  Stofwisseling: de stofwisseling omvat alle anabole en katabole processen van het lichaam. Ga naar Knoowy om het boek ‘Bouw en werking van het spijsverteringsstelsel‘ voor nog geen 3 euro te kopen.
 • Urinewegstelsel: het urinewegstelsel zorgt voor de uitscheiding van afvalstoffen en regulatie van de bloeddruk. Ga naar Knoowy om het boek ‘Het urinewegstelsel‘ voor nog geen 2 euro te kopen.
 • Voortplanting: de voortplanting maakt overleving van de soort mogelijk. Ga naar Knoowy om het boek ‘Voortplantingsstelsels en voortplanting‘ voor nog geen 2 euro te kopen.