Podcast: wat is wetenschap?

Jean Nyakayiru, Luuk Hilkens en Tjieu Maas bespreken wat wetenschappelijk onderzoek is en wat de wetenschap bijdraagt aan de trainings- en voedingsbegeleiding in de praktijk. Er wordt onder besproken wat trainers, coaches, voedingskundigen en fanatieke sporters aan wetenschappelijk onderzoek hebben en hoe wetenschappelijke bevindingen de begeleiding van sporters kan professionaliseren.

De volgende stelling wordt door Jean Nyakayiru, Luuk Hilkens en Tjieu Maas besproken:

“Wetenschappelijk onderzoek levert nieuwe kennis die we direct kunnen vertalen naar de praktijk”

Het is een open gesprek waarin deze vakmensen die dagelijks onderzoek verrichten, of dan wel theoretisch bezig zijn, open en eerlijk zijn over de beperkingen van wetenschappelijk onderzoek en hoe wetenschappelijk onderzoek kan bijdragen aan de praktijk.

In deze podcasts krijg je een kijk in de wereld van het onderzoek verrichten en leer je hoe een wetenschapper te werk gaat. Er wordt besproken hoe het wetenschappelijk proces van het opstellen van een onderzoeksopzet tot en met publiceren van een wetenschappelijk onderzoek verloopt en op welke manier ieder onderzoek bijdraagt aan ‘de wetenschap’. Een podcast die belangrijk is omdat we een genuanceerdere kijk op wetenschap nodig hebben om er de vruchten van te plukken in de praktijk!

Wil je de podcast beluisteren, klik op deze link