Fysiologie voor gevorderden, homeostase en controlesystemen

Fysiologie voor gevorderden is een nieuwe serie van www.zowerkthetlichaam.nl. ‘Introductie in de fysiologie’ is een succesvolle uitgave van www.zowerkthetlichaam.nl. Maar waar Introductie in de fysiologie vooral bedoeld is om basiskennis op te doen, is de nieuwe serie ‘Fysiologie voor gevorderden’ vooral geschikt voor mensen die al enige basiskennis over de humane fysiologie hebben. De serie ‘Fysiologie voor gevorderden’ start met het deel ‘Homeostase en controlesystemen‘. In het deel ‘Homeostase en controlesystemen‘ zal kort worden ingegaan op wat homeostase is en hoe verschillende organen en orgaansystemen/orgaanstelsel de homeostase van het menselijk lichaam reguleren. De verschillende controlesystemen zoals negatieve en positieve feedbacksystemen en adaptieve controle zullen kort wordt beschreven. Fysiologie voor gevorderden, homeostase en controlesystemen is te koop op knoowy.com voor slechts 3,99.

De opbrengsten uit de verkopen worden door de aanbieders van zowerkthetlichaam gebruikt om de website www.zowerkthetlichaam.nl gratis te blijven aanbieden.

Ook boekdelen te koop per deelgebied van de fysiologie
Als je nog weinig kennis hebt over de fysiologie is het handig om eerst basiskennis op te doen. Ook om basiskennis over de van de fysiologie op te doen heeft www.zowerkthetlichaam.nl  boekdelen per deelgebied van de fysiologie los te koop. Klik hier om een overzicht te krijgen, of zie hieronder voor een verdere beschrijving van de verschillende boekdelen.

 • Celbiologie: in de celbiologie wordt de opbouw en werking van cellen bestudeerd en beschreven. Ga naar Knoowy om het boek ‘Bouw en werking van cellen‘ voor nog geen 3 euro te kopen.
 • Weefsels: bij de weefsels wordt de opbouw van de vier weefsels beschreven; epitheel, bindweefsel, spierweefsel en zenuwweefsel. Ga naar Knoowy om het boek ‘Soorten weefsels‘ voor nog geen 3 euro te kopen.
 • Huid: de huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam. De huid bestaat uit verschillende lagen en heeft vele verschillende functies, zoals bijvoorbeeld bescherming bieden tegen het binnendringen van ziekteverwekkers en de aanmaak van vitamine D. Ga naar Knoowy om het boek ‘Bouw en functies van de huid‘ voor nog geen 3 euro te kopen.
 • Skelet: het menselijk skelet bestaat uit 206 beenderen. Het skelet maakt onder andere beweging mogelijk en het skelet vormt een voorraad calcium en maakt bloed aan. Ga naar Knoowy om het boek ‘Bouw en functies van het skelet‘ voor nog geen 3 euro te kopen.
 • Spieren: de mens heeft meer dan 600 spieren. Spieren maken beweging mogelijk en verwarmen het lichaam. Ga naar Knoowy om het boek ‘Bouw en werking van spieren‘ voor nog geen 3 euro te kopen. Naast het boek ‘Bouw en werking van de spieren’ is ook het boek ‘Introductie in het metabolisme‘ handig om aan te schaffen om de werking van spieren beter te begrijpen.
 • Zenuwstelsel: het zenuwstelsel bestaat uit een centraal en perifeer zenuwstelsel. Het zenuwstelsel geleidt, integreert en verwerkt impulsen om snel te kunnen reageren op veranderingen in de omgeving. Ga naar Knoowy om het boek ‘Bouw en werking van het zenuwstelsel‘ voor nog geen 3 euro te kopen.
 • Zintuigen: de zintuigen verschaffen het zenuwstelsel informatie over de interne en externe omgeving. Er zijn zowel de algemene, als de speciale en interne zintuigen. Ga naar Knoowy om het boek ‘Bouw en werking van de speciale zintuigen‘ voor nog geen 3 euro te kopen.
 • Hormoonstelsel: het hormoonstelsel zorgt ervoor dat de homeostase van het lichaam op lange termijn gehandhaafd blijft. Ga naar Knoowy om het boek ‘Hormonen en hormoonstelsel‘ voor nog geen 3 euro te kopen.
 • Hart en bloedvaten: het hart en de bloedvaten vormen samen met de lymfevaten het circulatiestelsel. Het hart pompt bloed via bloedvaten door het lichaam. Ga naar Knoowy om de boeken ‘Het hart en de circulatie‘ en ‘Bestanddelen en functies van het bloed‘ te kopen.
 • Ademhaling: de ademhaling maakt samen het samen met het hart en bloedvaten mogelijk om zuurstof aan het bloed af te geven en koolstofdioxide uit te ademen. Ga naar Knoowy om het boek ‘Bouw en werking van het ademhalingsstelsel‘ voor nog geen 2 euro te kopen.
 • Afweersysteem: het afweersysteem beschermt het lichaam tegen ziekteverwekkers. Ga naar Knoowy om het boek ‘Bouw en werking van het immuunsysteem‘ voor nog geen 3 euro te kopen.
 • Spijsvertering: de spijsvertering breekt voeding af tot opneembare stukken
  Stofwisseling: de stofwisseling omvat alle anabole en katabole processen van het lichaam. Ga naar Knoowy om het boek ‘Bouw en werking van het spijsverteringsstelsel‘ voor nog geen 3 euro te kopen.
 • Urinewegstelsel: het urinewegstelsel zorgt voor de uitscheiding van afvalstoffen en regulatie van de bloeddruk. Ga naar Knoowy om het boek ‘Het urinewegstelsel‘ voor nog geen 2 euro te kopen.
 • Voortplanting: de voortplanting maakt overleving van de soort mogelijk. Ga naar Knoowy om het boek ‘Voortplantingsstelsels en voortplanting‘ voor nog geen 2 euro te kopen.